Go to content

Sv-tb-bil-nykopingsv-dealer-mastersv-dealer-master-singlesv-dealer-master-servicesv-dealer-master-groupsv-stilbill-barkabysv-stilbil-upplands-vasbysv-turebergs-bil-barkabysv-motorkompaniet-arvidsson-lindberg-katrineholmsv-tb-bil-nykopingsv-hedin-bil-lysekilsv-peter-rudvi-karlskronasv-stenbergs-bil-katrineholmsv-kc-motors-tabysv-kc-servicecenter-tabysv-dahlberg-roos-kirunasv-smalandska-bil-vetlandasv-malmosv-bilforum-kungsangensv-sodermalms-bil-skarpnacksv-stockholmsv-bilkompaniet-sigoro-kalixsv-spanga-bil-motor-vallingbysv-js-bil-strangnassv-lantz-pettersson-bilar-falkopingsv-sundstromsbil-kramforssv-gustaf-e-bil-lidkopingsv-bjorkman-bil-ludvikasv-tb-bil-norrkopingsv-bilkompaniet-sigoro-luleasv-gustaf-e-bil-mariestadsv-gustaf-e-bil-skovdesv-tunavallens-bilservice-eskilstunasv-bilkompaniet-sigoro-ojebynsv-turebergs-bilcenter-upplandsvasbysv-mora-motorcenter-dalarnasv-unicar-kungalvsv-motorus-haningesv-upplands-bilforum-uppsalasv-bilcompaniet-visbysv-windahls-garantibilar-norasv-wafab-bil-karlstadsv-torvalla-bil-haningesv-goteborgsv-hedin-bil-segeltorpsv-framtida-bil-kopingsv-orebro-bilbolagsv-bjorkman-bil-avestasv-jemtbil-ostersundsv-beos-bilservice-uppsalasv-vasterassv-promotor-akersbergasv-bergners-bil-umeasv-samuel-karlsson-lindesbergsv-bilcity-fagerstasv-bil-dahl-ornskoldsviksv-bilborsen-linkopingsv-bil-brodd-skanningesv-min-bil-tabysv-bilcentergruppen-sormland-nykopingsv-kareby-bil-kungalvsv-hedin-bil-kristianstadsv-kalmar-bilcentrumsv-ia-bil-vanersborgsv-landrins-bil-lundsv-norra-vasterbottens-motor-skellefteasv-bilhallen-sundsvallsv-otto-olsson-bil-tomelillasv-smalandska-bil-vaxjosv-bilhallen-varbergsv-forenade-bil-molndalsv-bil-anders-hedstrom-hudiksvallsv-gunnar-bylund-asarumsv-horby-bil-dackcentersv-bilmetro-gavlesv-newmanbil-hassleholmsv-hedin-bil-varnamosv-hedin-bil-akallasv-bilservice-skoglund-falkopingsv-hedin-bil-alingsassv-hedin-bil-varasv-biltjansten-serrander-eskilstunasv-hedin-bil-anderstorpsv-hedin-bil-angelholmsv-hedin-bil-uddevallasv-hedin-bil-borassv-motorus-varbysv-hedin-bil-trollhattansv-eco-center-bilverkstad-karlskronasv-hedin-bil-molndalsv-hedin-bil-trelleborgsv-bjorkman-bil-borlangesv-hedin-bil-halmstadsv-eijes-bil-amalsv-bjorkman-bil-falunsv-hedin-bil-stromstadsv-wafab-bil-kristinehamnsv-hedin-bil-helsingborgsv-hedin-bil-ljungbysv-hedin-bil-tagenesv-hedin-bil-jonkopingsv-bilforum-enkopingsv-wafab-bil-sunnesv-aros-auto-tunbytorpsv-smalands-motor-oskarshamnsv-kc-motors-malmosv-marsta-bilhus-arlandastadsv-aften-bil-akersbergasv-einarsson-bil-almhultsv-hedin-bil-kungsbackaSv-torvalla-bil-varmdosv-lindgrens-bil-osthammar

INTEGRITETSPOLICY FÖR KIAS WEBBPLATSER

    Kia Motors Sweden AB, org. nr 556618-8545, (”Kia”) är importör av Kiabilar för den svenska marknaden. Kia säljer och servar bilar via ett nät av Kia-auktoriserade återförsäljare och verkstäder.

    Kia värnar om din personliga integritet. Denna integritetspolicy förklarar hur Kia samlar in och använder dina personuppgifter i egenskap av besökare på någon av Kias webbplatser. Policyn beskriver också vilka rättigheter du har under tillämplig dataskyddslagstiftning och hur du kan göra dina rättigheter gällande.

    Kia kan komma att samla in och behandla information om dig i andra sammanhang. Information om detta lämnas i separata integritetspolicyer. Information om Kias användning av cookies hittar du här.

    Vilken information samlar vi in?
    När du besöker Kias webbplatser kan du komma att lämna information om dig till oss, såsom när du fyller i vårt frågeformulär, gör en intresseanmälan för provkörning, anmäler dig till Kias nyhetsbrev eller beställer en broschyr. Den information du lämnar omfattar normalt sett:
    • Frågeformulär: namn, adress, e-postadress, telefonnummer och registreringsnummer
    • Intresseanmälan för provkörning: namn, adress, e-postadress, telefonnummer, körkortsnummer/personnummer (valfritt) och önskemål om bilmodell och återförsäljare
    • Anmälan till Kias nyhetsbrev: namn, e-postadress och telefonnummer (valfritt)
    • Beställning av broschyr: namn, adress, e-postadress och telefonnummer

    Hur använder vi din information?
    Kia behandlar dina personuppgifter när du besöker någon av Kias webbplatser för att kunna hantera:
    • Kundtjänstärenden
    • Intresseanmälningar såsom anmälningar för provkörning och Kias nyhetsbrev
    • Beställningar av broschyrer

    Kia kommer även att använda din information för att genomföra marknadsföringsaktiviteter inbegripet kommunicera relevant information gällande Kias produkter och tjänster och skicka inbjudningar till events och kundenkäter. Om du inte vill ta emot sådan marknadskommunikation kan du kontakta Kia på info@kia.se.

    Vilken är den legala grunden för vår behandlingen av dina personuppgifter?
    Kia behandlar dina personuppgifter med stöd av olika legala grunder.
    Kia behandlar dina personuppgifter för att hantera kundtjänstärenden, intresseanmälningar och beställningar med stöd av en intresseavvägning.

    Kia bedömer att vi har ett berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter för att hantera kundtjänstärenden, intresseanmälningar och beställningar.

    Kia behandlar även dina personuppgifter för att genomföra marknadsföringsaktiviteter med stöd av en intresseavvägning. För att kunna göra relevanta utskick till dig utför Kia analyser på dina personuppgifter. Analyserna resulterar inte i någon djupare insikt om din livsstil, dina personliga preferenser etc. utan endast i en segmentering av Kias databas där dina personuppgifter sparas. Resultatet av analyserna används för att t.ex. erbjuda samtliga webbplatsbesökare i en viss ort en viss produkt eller tjänst. Med beaktande av typen av personuppgifter och det begränsade antalet uppgifter som behandlas bedömer vi att vi har ett berättigat intresse av att kunna genomföra sådana aktiviteter och analyser.

    För att vi ska kunna skicka direktmarknadsföring till dig via elektroniska kanaler, dvs. e-post, sms och liknande ber vi om ditt samtycke. Du samtycker genom att kryssa i rutan för direktmarknadsföring på vår webbplats. Ditt samtycke är frivilligt och kan när som helst återkallas genom att du kontaktar Kia på info@kia.se.

    Vilka kan vi komma att dela din information med?
    Vi kan komma att överföra och dela din information med vissa tredje parter. Vi är angelägna om att all sådan överföring och delning sker med beaktande av lämpliga säkerhetsåtgärder.

    Din information kan komma att delas med våra auktoriserade återförsäljare och verkstäder som bl.a. är involverade i kundtjänstärenden och provkörningsaktiviteter. Din information kan vidare komma att delas med IT-leverantörer inom och utom Kia-koncernen som tillhandahåller infrastruktur- och supporttjänster till oss. Din information kan även komma att delas med leverantörer av tjänster relaterade till marknadskommunikation och events.

    I undantagsfall kan Kia komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket och andra myndigheter om det är nödvändigt för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter eller om utlämnandet sker i syfte att skydda Kia eller tredje part mot brott.

    Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd att göra det.

    Var behandlas din information?
    Vi strävar efter att behandla din information i Sverige och inom EU/EES. I undantagsfall kan din information komma överföras till, och behandlas i, ett land utanför EU/EES av någon av Kias leverantörer eller deras underleverantörer. Kia kommer att vidta alla rimliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda din information. Sådana överföringar sker därför antingen till länder med sk. adekvat skyddsnivå eller med stöd av särskilda standardavtalsklausuler som har antagits av EU kommissionen. Standardavtalsklausulerna finns tillgängliga här.

    Hur länge sparas dina personuppgifter?
    Kia sparar dina personuppgifter för att kunna hantera kundtjänstärenden till dess att ärendet har avslutats. Kia sparar dina personuppgifter för att kunna hantera intresseanmälningar och beställningar i tre månader. För att kunna skicka ut Kias nyhetsbrev sparar Kia dina personuppgifter till dess att du säger upp din prenumeration.

    Vilka rättigheter har du?
    Du har rätt att kontakta Kia för att begära tillgång till, rättelse eller radering av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att invända mot behandlingen eller begära att behandlingen ska begränsas.

    Om du är missnöjd med Kias behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen.

    Vem ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter?
    Kia är personuppgiftsansvarig för den behandling av dina personuppgifter som Kia utför och vi ansvarar för att våra behandlingar sker i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 och annan tillämplig dataskyddslagstiftning.

    Frågor?
    Om du har frågor om denna integritetspolicy eller om Kias behandling av dina personuppgifter, vänligen kontakta Kia på Kanalvägen 12, 194 61 Upplands Väsby, Sverige eller via e-post: info@kia.se.

    Denna policy är senast uppdaterad den 21 maj 2018.